Your browser does not support JavaScript, You should enable JavaScript to use this website.

Workshops

Volg deze gratis workshops tijdens het event!
Als bezoeker van ons event mag je gratis deze workshops komen volgen, genieten van massages en exposities bewonderen. Voor de workshops hoef je je niet op te geven. Er is een vrije inloop, dus wees er op tijd bij!

Tijden & locaties

Zaal

London

10.00-10.30

Babypraktijk Olijfje: ‘Baby-gym’ (30 min)


Zaal

Madrid

10.00-10.30

Mamaliefdefotograaf: ‘Het beeld bij de geboorte – geboortefotografie’ (30 min)


Zaal

Paris

10.00-10.30

Karin Batteram: Hoe je voeding in kunt zetten om je zwangerschap zo goed mogelijk te doorlopen' (30 min)


pauze

Korte pauze van 10 minuten

-

-


Zaal

London

10.40- 11.10

Yogacentrum Leeuwarden: ‘Babymassage’ (30 min)


Zaal

Madrid

10.40- 11.10

het Moederinstinct / Doula Marije: ‘Mama Nidra’ (30 min)


Zaal

Paris

10.40- 11.10

Memmesoarch-Wij Dragen: ‘Vol vertrouwen zwanger’ (30 min)


pauze

Korte pauze van 10 minuten

-

-


Zaal

London

11.20-11.50

Aafke Veldman, draagconsulent: ‘Ergonomisch dragen’ (30 min)


Zaal

Madrid

11.20-11.50

Kraamzus: ‘Natuurlijke kraamzorg' (30 min)


Zaal

Paris

11.20-11.50

Doulapraktijk Marloes: ‘Geboorteplan schrijven’ (30 min)


pauze

Korte pauze van 10 minuten

-

-


Zaal

London

12.00-13.00

Dirkje’s Haircare: ‘Vlechtcursus voor papa’s’ (60 min)


Zaal

Madrid

12.00-13.00

Oil Mania Nederland:
‘Essentiele oliën – een natuurlijke EHBO-doos’ (60 min)


Zaal

Paris

12.00-13.00

Hypnobirthing Friesland - ontspannen bevallen: (60 min)


pauze

Korte pauze van 10 minuten

-

-


Zaal

London

13.10-13.40

BambooBaby: ‘Wasbare luiers en wasbaar menstrueren’ (30 min)


Zaal

Madrid

13.10-13.40

ikdraagjeverder.nl: ‘Ergonomisch dragen’ (30 min)


Zaal

Paris

13.10-13.40

Lytse Pop: ‘Bevallen in bad ’(30 min)


pauze

Korte pauze van 10 minuten

-

-


Zaal

London

13.50-14.20

Baby & Co / Doula Olga: ‘7 tips voor een positieve geboorte-ervaring’ (30 min)


Zaal

Madrid

13.50-14.20

Kraamzus: ‘Natuurlijke kraamzorg’ (30 min)


Zaal

Paris

13.50-14.20

Lytse Pop: ‘Samen bevallen’ (30 min)


pauze

Korte pauze van 10 minuten

-

-


Zaal

London

14.30-15.30

Praktijk Nine2Five: 'Hoe blijf je een mindful-mama?' (60 min)


Zaal

Madrid

14.30-15.30

Lytse Boef: ‘Bijtkettingen maken’ (60 min)


Zaal

Paris

14.30-15.30

Anke Velstra: ‘Wat nou roze wolk?’ (60 min)


pauze

Korte pauze van 10 minuten

-

-


Zaal

London

15.40-16.40

Dirkje’s Haircare: ‘Vlechtcursus voor papa’s’ (60 min)


Zaal

Madrid

15.40-16.40

Wasbaar Wonderland: ‘Wasbare luiers voor beginners’ (60 min)


Zaal

Paris

15.40-16.40

Paulette Schrijft: (60 min)


Babypraktijk Olijfje

Baby-Gym

Tijdens de workshop baby-gym laat Christa van Babypraktijk Olijfje jullie een aantal leuke, speelse en muzikale oefeningen zien. Kom gezellig langs en doe alvast mee met de oefeningen. Maak kennis met de veelzijdigheid van baby-gym en hoe leuk het voor de kleintjes, maar ook zeker voor de ouders is.  

Mamaliefdefotograaf

Het beeld bij de geboorte – geboortefotografie

Fardau van mamaliefdefotograaf vertelt je graag over het beeld bij de geboorte. Wat kun je verwachten als je een geboortefotograaf bij de geboorte van je kindje vraagt? Krijg een prachtig beeld van hoe Fardau dit prachtige moment vast legt en stel al je vragen.

Karin Batteram

Hoe kun je voeding inzetten om je zwangerschap zo goed mogelijk te doorlopen?

Deze workshop is voor jou en je kindje. Wat kun jij doen om jezelf en de kleine zo goed mogelijk te voeden?
Hoe zorg je dat bepaalde klachten verminderen of voorkomen kunnen worden? Afhankelijk van de groepsgrote kan er in gegaan worden op persoonlijke situaties van de deelnemers.

Yogacentrum Leeuwarden

Babymassage

Kom kennis maken met babymassage! Massage ondersteunt de ontwikkeling van je kindje, verzorgt de huid, verhoogt de weerstand en voorkomt klachten. Met baby-yoga leert je kindje zijn of haar eigen lichaam kennen. Met de oefeningen wordt je kindje sterker en geef je het op spelenderwijs gevoel van vertouwen mee. Via jouw leiding en handelingen ontdekt je kindje de wereld om zich heen. Yogacentrum Leeuwarden vertelt je er graag over tijdens deze workshop!

Doula Marije –
Het moederinstinct

Mama Nidra

De workshop die je bij Marije van "het Moederinstinct" kunt volgen is een korte Mama Nidra sessie.

Mama Nidra is een variant op yoga nidra. Door mij ontwikkeld speciaal voor zwangere vrouwen en mama’s. Yoga nidra wordt ook wel slaapyoga genoemd. Een normale Mama Nidra sessie kun je vergelijken met 3-4 uren diepe slaap. Mama Nidra draagt bij aan het krijgen van echte rust. Ik begeleid je met behulp van visualisaties, een bodyscan en ademhalingsoefeningen naar diepe ontspanning. De geleerde technieken gaan je tijdens de bevalling helpen om ontspannen te worden en te blijven.Geen ingewikkelde houdingen! Het enige wat jij hoeft te doen is te liggen, te luisteren, te volgen en je voelt je na de sessie als herboren.   

Memmesoarch-
Wij Dragen

Vol vertrouwen zwanger Wanneer je zwanger bent, komt er veel op je af. Negen maanden lijken lang, maar de bevalling komt met de week dichterbij. Misschien vind je het spannend, misschien kijk je er naar uit, maar een ding is zeker: je wilt er graag goed voorbereid aan beginnen. Maar hoe bereid je je eigenlijk voor op iets waarvan je (nog) niet precies weet wat je er van kunt verwachten? Jantina van der Valk van Memmesoarch Wij Dragen helpt je graag om je voor te bereiden op een bevalling waar je naderhand met een positief gevoel op terug kunt kijken.

Door middel van een speciaal werkboek en een dosis zelfreflectie die gelijk staat aan drie coachingsgesprekken, kom je uiteindelijk tot jouw unieke, meest persoonlijke geboorteplan. “Eigenlijk is geboorteplan niet helemaal de juiste benaming. Het is meer een korte beschrijving van wie jij bent en wat jij in essentie nodig hebt om vol vertrouwen geboorte te geven” zegt Jantina hier over. Hoewel de workshop normaalgesproken in kleine groepen wordt gegevens, biedt Memmesoarch Wij Dragen tijdens het event gratis een aangepaste, beknopte variant aan. Je krijgt onder andere informatie over hoe je je kunt voorbereiden op een bevalling waar je met een positief gevoel op terugkijkt en je kunt alvast het werkboek doorbladeren. Natuurlijk is er ook volop ruimte voor vragen en het delen van ervaringen. Schuif je aan?

Draagconsulent Aafke

Maak kennis met ergonomisch dragen

Tijdens de workshop vertelt Aafke je over wat ergonomisch dragen is, waarmee je je baby ergonomisch kunt dragen, introduceert ze je met de draagmanieren en beantwoordt ze graag je vragen. Geschikt voor zowel zwangeren als voor pas bevallen moeders en partners. 

Kraamzus

Natuurlijke kraamzorg

Kraamzus Margo Schakenbos is tijdens het Zwanger & Baby Event Friesland aanwezig om te vertellen over Natuurlijke Kraamzorg. Zij is ruim 16 jaar kraamverzorgende en sinds twee jaar natuurlijk kraamverzorgende. De Natuurlijke Kraamzorg is de laatste jaren in opkomst. Steeds meer jonge ouders en gezinnen leven bewuster. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voeding, kleding, natuurlijke materialen en speelgoed. De natuurlijke kraamzorg van KraamZus sluit hier dan ook prefect bij aan. Je kunt natuurlijke kraamzorg bij hun aanvragen en tevens is er de mogelijkheid een natuurlijk kraampakket aan te schaffen. Tijdens de workshop laat Margo jullie kennis maken met natuurlijke kleding en het strikmutsje, belangrijke elementen bij natuurlijke kraamzorg. Daarnaast vertelt ze je over de kracht van kamille tijdens de kraamweek. Kamille heeft veel toepassingen en het is dan ook heel handig om in huis te hebben. Kom je naar de workshop om hier meer over te horen? 

Doulapraktijk Marloes

Geboorteplan schrijven

Van je verloskundige of gynaecoloog krijg je op een gegeven moment de opdracht om een geboorteplan te schrijven. Maar wat zet je daar eigenlijk allemaal in? Doulapraktijk Marloes legt in 30 minuten de basis van een goed geboorteplan uit. Ben jij erbij?

Dirkjes’s Haircare

Vlechtcursus voor papa’s.

Spoedcursus vlechten voor papa's! Is het papadag en heeft mama de haren van dochterlief toevertrouwd aan papa? Of wil zoonlief een hippe manbun inclusief vlecht in zijn haar? Met als gevolg uitgezakte paardenstaarten, vergeten plukken en vlechten die verdacht veel op knopen lijken? Dan heeft Dirkje de oplossing! De spoedcursus vlechten voor papa's! Om het leed te verzachten, staat er een drankje klaar met bitterballen!

OilMania Nederland

Essentiele oliën –
een natuurlijke EHBO doos

Tijdens de workshop leg ik uit wat essentiele oliën zijn, hoe ze werken en hoe je ze in kunt zetten voor je gezondheid. We gaan de oliën proeven, voelen ruiken en ervaren. Je kunt op deze manier zelf ervaren of de essentiele oliën bij je passen. We gaan het basis pakket ervaren waarmee ruim 80% van alle gangbare klachten op de lossen zijn. Na de workshop heb je de basis info voor een natuurlijke EHBO doos in huis! 

Hypnobirthing Friesland

Hypnobirthing

Tijdens deze workshop vertelt Klaziena jou hoe al die coole processen werken in je geboortelijf, je zult begrijpen wat er tijdens een wee in je lijf gebeurt. Doordat je er vertrouwd mee bent, zul je beter kunnen ontspannen tijdens je bevalling. Door te leren wat je kernwaarden zijn, weet je wat je nodig hebt van de zorgverlener om in je kracht te blijven. Hierdoor overkomt je niet, maar pak je de regie over jouw bevalling. Hoe relaxed is dat?!

Bamboo Baby

Wasbare luiers en wasbaar menstrueren

Zou je graag willen beginnen met wasbare luiers? Maar heb je geen idee wat alle termen betekenen - laat staan waar je moet beginnen? Dan is deze workshop iets voor jou! Neem gerust je partner mee, zodat jullie samen goed voorbereid zijn voor de komst van jullie kindje en het gebruik van wasbare luiers. Tijdens de Workshop nemen we stapsgewijs alle punten van wasbaar luieren door. We laten je zien wat voor systemen er zijn en welke merken. Samen met jou bekijken we dan wat de beste optie is voor jouw gezin.  Niet alleen wasbare luiers zijn goed voor het milieu! Ook wasbaar menstrueren is een milieubewuste keuze. Wil je hier meer over weten? Kom naar de workshop en we vertellen je graag over de mogelijkheden. 

Ikdraagjeverder.nl

Ergonomisch dragen

In deze workshop vertelt Susanne over het ergonomisch dragen van je kindje. Ze vertelt je over de geschiedenis van het babydragen, wat de vele voordelen van het dragen zijn voor jou en je kindje, wat ergonomisch dragen is en welke verschillende draagsystemen er zijn. Na deze workshop heb je een prachtige basiskennis over dragen!

Lytse Pop

Bevallen in bad
Wat komt er kijken bij een badbevalling? Lytse Pop geeft je alle informatie! Ze vertelt over de voordelen van bevallen in bad, hoe je een bevalbad opzet, vult en opruimt thuis of in het ziekenhuis. Er is ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

Samen bevallen
Deze workshop is bedoeld voor zwangeren en hun partner. Je krijgt tips en praktische handvatten over hoe een partner kan ondersteunen bij de bevalling. De workshop zal bestaan uit een theoretisch en praktisch gedeelte! 

Baby & Co/ Doula Olga

7 tips voor een positieve
geboorte-ervaring

Van harte gefeliciteerd, je bent zwanger! Helemaal leuk, maar denk jij ook wel eens; '' *&^#*** , het moet er ook weer uit' ?

Dan kun je twee dingen doen:
1. je kop in het zand steken (en stiekem steeds meer de kriebels krijgen als de bevalling dichterbij komt)
2. naar deze workshop komen en vervolgens aan de slag met de tips zodat je met meer vertrouwen je bevalling tegemoet gaat

In deze workshop (ook papa-proof!) vertel ik je graag over een aantal dingen die echt super handig zijn om te weten of te kunnen tijdens de geboorte van je kindje. Kennis is macht wordt vaak gezegd, dit geldt ook zeker voor je bevalling. Een goede voorbereiding vergroot namelijk de kans op een positieve ervaring. Dat wil jij toch ook? 

Praktijk Nine2Five

Hoe blijf je een mindful mama?

Moeder zijn is ontzettend mooi. Voor velen het grootste cadeau dat er bestaat. Maar tegelijk is het ook enorm uitdagend. Hoe reageer jij als je baby huilt? Hoe voel je je als de borstvoeding anders verloopt dan je zou willen? Wat doet het met je als alle moeder op sociale media de boel perfect onder controle lijken te hebben en jij niet?

Als taboe-moeder van de Viva Mama bespreek ik vooral de ongemakken van het moederschap. Met een lach en ook een traan. De onderwerpen die we als moeders allemaal in meer of mindere mate ervaren, maar waar we het niet graag met elkaar over hebben. Terwijl dit juist enorm verbindend kan werken.

Daarnaast geef ik je als ervaringsdeskundige en als mindfulness voor mama’s trainer tips en praktische oefeningen hoe je je hoofd koel kunt houden tijdens stressvolle momenten. Zodat je weer door kunt gaan. Zelf. Als (jonge) moeder. En vergeet nooit dat je niet de enige moeder bent die het soms gewoon even niet weet 😉

Lytse Boef

Bijtkettingen maken.

Anke Velstra

Wat nou roze wolk?

Als het kleine mensje op je buik je niet direct alles deed vergeten…

• Kun je de foto’s van je bevalling nog steeds niet terugkijken, zonder compleet overspoeld te worden door pijnlijke gevoelens en heftige emoties?• Voelt het alsof je lichaam tijdens de bevalling heeft gefaald en heb je het daar nu nog steeds moeilijk mee?• Ben je ontzettend jaloers op vrouwen die wel een mooie bevalling hebben meegemaakt?Negen maanden heb je naar het moment uitgekeken dat je het kleine kindje dat in je buik groeide eindelijk zou gaan ontmoeten. 

Je had je goed voorbereid op de bevalling, je wensen vastgelegd in een geboorteplan en vol vertrouwen ging je de bevalling tegemoet.Helaas liep tijdens je bevalling alles zo anders dan je had verwacht. Je werd geconfronteerd met tegenslagen en complicaties. Voor je gevoel verloor je tijdens de bevalling compleet de controle. En nu, als je er op terugkijkt, voelt het alsof je gefaald hebt.

 De ervaring die een van de mooiste van je leven had moeten worden, is nu een pijnlijke herinnering geworden.

Het liefst zou je het achter je willen laten en door willen gaan, maar in de praktijk blijkt dit nog niet zo gemakkelijk. Nog steeds heb je last van de mentale nasleep van de bevalling.
Hoe kan dat? 
Daar ga ik je alles over vertellen tijdens deze masterclass.

In deze masterclass ga ik je vertellen:

- wat er fysiek en mentaal met je gebeurt tijdens en na zo’n traumatische bevalling.

- waarom het zo moeilijk is om de traumatische bevalling achter je te laten en door gewoon verder te gaan met je leven. 

- welke signalen je vertellen dat je nog wat met je bevalling moet en die je niet kunt negeren.

Daarnaast deel ik 3 tips met je die je helpen om je bevalling een plekje te geven, zodat je er rustiger op terug kunt kijken.
 Aan het einde van de masterclass is er ruimte om jouw vragen te stellen en uiteraard zal ik die proberen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Wasbaar Wonderland

Ben je benieuwd naar wasbare luiers, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of zie je door de bomen het bos niet meer, omdat er zoveel informatie is? Kom dan naar de workshop 'Wasbare luiers voor beginners'. Marlous van Wasbaar Wonderland neemt je stap-voor-stap mee in de wereld van wasbare luiers. Heel laagdrempelig, met alle ruimte voor vragen en oefenen met de luiers.

Paulette schrijft

Ben je ook zo nieuwsgierig naar je baby in je buik?
 Kun je niet wachten om je baby te leren kennen? De band met je baby begint al in je buik. Je kunt elkaar dus prima NU AL leren kennen. 
Jazeker, dat hoor je goed.
Ik ben Paulette en ik leer zwangere vrouwen hoe ze op spirituele wijze kunnen praten met de baby in de buik. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen dit kan leren, jij dus ook.
Tijdens deze introductieworkshop geef ik je een eerste ervaring en vertel ik je hoe ik jou kan leren praten met je baby in je buik. Want er komt helaas geen gebruiksaanwijzing bij je baby. En als hij of zij straks geboren is, zul je écht wel momenten hebben dat je denkt: Wat wil je nou? Juist dán, is het extra handig, dat je hebt geleerd hoe je het zelf kunt vragen. Ik leer je hoe.

Deelnemers

Benieuwd naar alle deelnemers op ons event? Bekijk ze hier!