het Moederinstinct


Ik ben er voor vrouwen en partners die bewust, volledig en goed geïnformeerd de zwangerschap, bevalling en eerste weken met hun baby willen ervaren. Samen creëren we een positieve beval-ervaring ongeacht hoe alles verloopt, zodat jullie met een positief gevoel aan het meest intense avontuur van jullie leven gaan beginnen. Jouw beval-ervaring, de geboorte van jullie kind en die eerste weken samen, dat blijft je de rest van je leven bij.

Ik help jullie om inzicht te krijgen in wat belangrijk is om te weten omtrent bevallen en deel met jullie wat er allemaal mogelijk is. Ook help ik je leren omgaan met verschillende scenario's die zich tijdens de bevalling voor kunnen doen. Tijdens de zwangerschap kunnen jullie onbeperkt contact met mij opnemen om vragen te stellen en zorgen te delen. Tijdens de bevalling ben ik als enige ondersteuner 24/7 aanwezig wat zorgt voor een doula-effect. Het doula-effect is een wetenschappelijk bewezen super positief effect op het welbevinden en de fysieke gezondheid van de vrouw én de baby. En gedurende de eerste spannende weken met jullie kindje kun je ook bij mij terecht met al je vragen over het leven met een pasgeborene.

I got your back!

Doula Marije

Visie:

Een aanstaande moeder heeft al veel kennis in haar, een weten. Ik geef haar het vertrouwen dat ze haar zwangerschap en bevalling aan kan. Ik laat haar weten dat ze haar eigen keuzes heeft. Niemand hoeft haar te vertellen wat zij wel en niet kan, wat zij wel en niet mag. En ik ben er voor haar, all the way. Om haar te laten zien hoe ze bij die kennis komt, informatie te geven waar zij behoefte aan heeft en tijdens de ondersteuning vertrouwen te geven dat hetgeen wat zij voelt en doet de juiste weg is.

Werkwijze:

Een fijne bevalling draait om gevoel en kennis. Om vertrouwen hebben in je lijf én in jezelf. Het draait om weten wat je opties zijn, naar binnen te keren en durven loslaten. Kennis hebben over hoe processen in het lichaam verlopen, en hoe je deze in je voordeel kan laten werken, gaat jou enorm helpen in gedurende jouw zwangerschap en bevalling. Kennis zorgt voor een gevoel van regie. Want als je niet weet wat je opties zijn, dan heb je ze ook niet.  Ik informeer en inspireer vrouwen. Ik ben er voor ze. Zodat zij dichter bij zichzelf kunnen blijven, hun zelfvertrouwen voelen groeien, regie ervaren en zo ontspannen en soepel mogelijk kunnen bevallen. I got your back! 

Persoonlijkheid:

Mensen die mij goed kennen, omschrijven mij als iemand met een warme persoonlijkheid. Als iemand die voor je klaar staat. Kenmerkend voor mij is mijn enthousiasme en mijn empatisch vermogen. Ik ben liefdevol en zorgzaam, deel graag met anderen. Maar sta ook stevig in m’n schoenen, weet wat ik wil, en ben communicatief vaardig en doelgericht. Eigenschappen die in mijn werk als doula goed van pas komen. 

Achtergrond/opleiding:

HBO Bachelor in Social Work, manager kinderopvang (focus op coachen van vrouwen), doula opleiding Utrecht (2017), opleiding tot postpartum doula (2019) en recent (2020) additionele klinische training Doula Academie tot klinische doula. 

Bijscholing:

Spinning Babies en Spinning Babies integration, PostPartum Doula, Nutritional preparation for childbirth (Jacky Bloemraad), Verbindende communicatie, Belly binding, Rebozo, voetreflexologie + moxa bij stuit. Verder ben ik fan van badbevallingen en verhuur ik zelf een bad.

Bio:

Ik ben 38 (1982) en sinds 2004 getrouwd met Enno-Peter. Samen hebben we 3 jongens van 7, 9 en 15 jaar (2005, 2011 en 2013). Ik heb enorm veel interesse in zwangerschap en geboorte; ook in mijn vrije tijd ben ik hier veel mee bezig. Verder kijk ik graag films en series, vind ik interieurstyling leuk en kan ik uren struinen in kringloopwinkels. Als de zon schijnt, is wandelen in de natuur favoriet. Ik ben een geboren optimist en een kei in omdenken. Zo maak ik van iedere situatie iets positiefs; hoe anders het leven soms ook loopt. En ik ben een vreemde weetjes-nerd... 

Tarieven: 
Standaardpakket: € 1110 bij een 1e kindje, €995 bij een 2e en meer 
Voortraject: ja, Ook online via Skype. 

Werkgebied: tot 1,5 uur autorijden vanaf Heerenveen (berekening met Google maps) & virtueel

Ervaring:
Doula sinds januari 2017, ervaren

Website
Instagram

Inzichtkaarten

88 kaarten in 9 thema's met onderwerpen en vragen die je laten nadenken over allerlei keuzes rondom zwanger zijn, bevallen en daarmee de komst van je kind. 


Gratis inzichtsessie

In 30 minuten tijd beantwoord ik graag je vragen mbt zwangerschap, bevalling en de eerste weken met je baby en help je op weg naar een ontspannen positieve ervaring

Mama Nidra

Een door mij ontwikkelde variatie op yoga nidra speciaal voor zwangere vrouwen en mama's. Mama Nidra begeleid jou naar diepe ontspanning. 1 uur Mama Nidra staat gelijk aan 3-4 uur diepe slaap. Het is alsof je een powernap doet, maar dan zonder het duffe gevoel wanneer je weer wakker wordt. Mama Nidra geeft helderheid in je hoofd en echte rust in je lijf. Hoe vaker je het doet, hoe effectiever het is. Jouw lichaam zal haar eigen zelfherstellend vermogen activeren. Het enige wat je hoeft te doen is comfortabel te gaan liggen en te luisteren naar mijn stem.