Baby & Co / Doula Olga

Cursussen rondom zwangerschap en geboorte. Verhuur bevalbaden.

Baby & Co
Doula       

Olga ter Hart - Baby & Co

Mijn naam is Olga ter Hart en ik ben het gezicht achter Baby & Co. Bij Baby & Co kun je terecht voor alle info rondom bevallen. Je kunt er fijne cursussen volgen ter voorbereiding op de geboorte van je kindje. Dit kan in een groep op verschillende locaties in Friesland, maar ook bij jou thuis in de vorm van een privécursus. Sinds dit jaar is er zelfs de mogelijkheid om een zwangerschapscursus online volgen. Verder kun je bij Baby & Co ook een bevalbad huren en worden er regelmatig webinars gegeven over verschillende onderwerpen (borstvoeding, bevallen in bad, etc.).

Het geeft zo enorm veel voldoening als vrouwen met een positief gevoel terug kunnen kijken op hun bevalling en dat is precies waar ik het voor doe. Vaak wordt gezegd; ‘dat is toch helemaal nergens voor nodig, zo’n cursus?’. Maar een goede voorbereiding vergroot je kans op een positieve ervaring.

Zo vertel ik tijdens een cursus over alle opties en keuzes rondom bevallen, hoe je lichaam werkt tijdens de bevalling, hoe je door ontspanning en een juiste ademhaling de pijn beter kunt hanteren, wat je allemaal mag en kunt verwachten rondom de bevalling en alles over de eerste periode met je kindje. Zelf wist ik te weinig toen ik ging bevallen en ik weet zeker dat ik een hele andere ervaring had kunnen hebben als ik toen had geweten wat ik nu weet.

Ik vind het elke keer weer een uitdaging om op zoek te gaan naar wat iemand nodig heeft om met vertrouwen te gaan bevallen. Zo is geen cursus gelijk en dat maakt mijn werk (zo voelt het overigens niet) tot het allermooiste wat er is!

Tijdens het online event geef ik twee workshops. ‘Bevallen in bad’ en ‘de 7 gouden tips voor een positieve geboorte-ervaring’. Zie ik je daar?

Olga ter Hart – Doula Olga

‘Iets met baby’s!’ Dat was vroeger steevast mijn antwoord als iemand mij vroeg wat ik later wilde worden. Na heel wat omzwervingen kwam die uitspraak vier jaar geleden uit; ik was doula!

Als doula begeleid ik vrouwen (en hun partner) in de periode voor, tijdens en na de geboorte van hun kindje. We bereiden deze geboorte voor door alle opties en keuzes rondom de bevalling te bespreken. Vind je bevallen spannend? Dan gaan we daarmee aan de slag. Het doel is om een basis van vertrouwen te creëren waardoor jij het beste uit deze ervaring kunt halen. Ook tijdens de geboorte ben ik aanwezig vanaf het moment dat jij dat wenst. Een vast en vertrouwd gezicht gedurende de hele bevalling, ongeacht hoelang deze duurt. Ook na de geboorte van je kindje kun je nog steeds bij mij terecht met al je vragen en/of onzekerheden. En als kers op de taart schrijf ik na elke geboorte een geboorteverslag mét de mooiste foto’s die ik tijdens de bevalling heb gemaakt.

Website

Workshop 

Bevallen in bad


Overweeg je om in bad te bevallen, maar wil je meer weten over wat erbij komt kijken? Tijdens de workshop hoor je alles over de vele voordelen, hoe het werkt, tips & tricks en er is ruimte voor al je vragen.

Bij Baby & Co zijn we heel enthousiast over bevallen in water en dit enthousiasme delen we graag met jou! Bevallen in water kent vele voordelen. Zo ontspant het warme water en hierdoor werkt het vaak enorm pijnstillend. Het water geeft je meer bewegingsruimte, wat een gunstige invloed heeft op je bevalling (zo verlopen badbevallingen gemiddeld sneller). En de overgang voor je kindje verloopt heel zacht en geleidelijk. Er zijn nog meer voordelen, maar deze hoor je tijdens de workshop.

Als je de workshop hebt bijgewoond, bieden wij je 10% korting op de huur van een bevalbad als je besluit om een bevalbad bij Baby & Co te gaan huren. Je betaalt dan geen € 150 maar slechts € 135 inclusief alle toebehoren!

Webinar wordt gegeven via Zoom.


Aanmeldlink

Workshop

'7 gouden tips voor een positieve geboorte-ervaring'


Van harte gefeliciteerd, je bent zwanger! Helemaal leuk, maar denk jij ook wel eens; '' *&^#*** , het moet er ook weer uit' ? Dan kun je twee dingen doen:

1. je kop in het zand steken (en stiekem steeds meer de kriebels krijgen als de bevalling dichterbij komt)
2. deze workshop volgen en vervolgens aan de slag met de tips zodat je met meer vertrouwen je bevalling tegemoet gaat

In deze workshop (ook papa-proof!) vertel ik je graag over een aantal dingen die echt superhandig zijn om te weten of te kunnen tijdens de geboorte van je kindje. Kennis is macht wordt vaak gezegd, dit geldt ook zeker voor je bevalling. Een goede voorbereiding vergroot namelijk de kans op een positieve ervaring. 


Het webinar wordt gegeven via Zoom.


Aanmeldlink