Your browser does not support JavaScript, You should enable JavaScript to use this website.

Aafke Veldman, draagconsulent

Ben je op zoek naar een draagconsulent in Noord Nederland? Als gecertificeerd Die Trageschule Draagconsulent ben ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op draaggebied en heb ik mij gespecialiseerd in specifieke zorgsituaties.

Het maakt niet uit of je kindje pasgeboren is of al ouder is; dragen kan (bijna) altijd! Om je kindje ergonomisch, maar vooral veilig te dragen zijn verschillende soorten draagdoeken of ergonomische dragers ontwikkeld. 

Bezoek de site

Diensten

You can use this element to explain to visitors what you do or inform them about other subjects. For instance, what is your passion and why or what does your company offer, i.e. products and services. You can hide this element in the menu on the right

Read more

Event aanbieding

You can use this element to explain to visitors what you do or inform them about other subjects. For instance, what is your passion and why or what does your company offer, i.e. products and services. You can hide this element in the menu on the right

Read more

Draagdoeken:
Een geweven draagdoek is een draagdoek die verkrijgbaar is in verschillende materialen en lengtes. Een standaard geweven draagdoek bestaat uit 100% katoen, en is beschikbaar in verschillende diktes. Er zijn ook geweven draagdoek beschikbaar waarin in meerdere ‘blends’ gebruikt worden, bijvoorbeeld: wol, zijde, linnen, hennep of bamboe. Afhankelijk van jou postuur en welke manier van knopen je gaat gebruiken kies je de lengte van je draagdoek. Je kindje kun je met een geweven doek op verschillende manieren dragen, namelijk op je buik, je rug of op je heup. De geweven draagdoek kun je gebruiken vanaf de geboorte tot ver in de peutertijd.

Een rekbare of ook wel de tricot draagdoek is gemaakt van een erg zachte stof, is soepel en veerbaar en kan gelijk vanaf de geboorte gebruikt worden. De rekbare doek is gemaakt door middel van een een speciale breitechniek dat zorgt voor een optimale steun en de beste ergonomie voor jou en je kindje. Een rekbare draagdoek kun je gebruiken voor de eerste maanden, totdat je kindje niet meer voldoende steun heeft (vaak tot zo ongeveer 6-12 maanden oud zijn). Met een rekbare draagdoek draag je op de buik.

Een ringsling is een korte doek gemaakt van draagdoeken stof. De speciale weeftechniek zorgt voor optimale steun vanaf de geboorte tot 3 à 4 jaar. Een ringsling is heel makkelijk en snel aan te doen en door de twee aluminium ringen eenvoudig verstelbaar. Hoewel je je kindje op veel verschillende manieren kunt dragen is de ringsling vooral populair als heupdrager. Maar kan ook gebruikt worden als buikdrager.  

De juiste manier van knopen kun je leer je stap voor stap tijdens een knoopconsult van een draagconsulent. Tijdens een knoopconsult wordt er geoefend met een speciale draagpop.Draagzakken:
De Mei-Tai is oorspronkelijk een Aziatische drager met een rugpand met twee heup- en twee schouderbanden die je vervolgens eenvoudig knoopt. Wat je het gevoel geeft dat je met een geweven draagdoek draagt maar heb je wel het gemak van de voorgevormde drager. De Mei-Tai is afhankelijk van het soort te gebruiken vanaf de geboorte tot zo lang een kindje gedragen wil worden, zowel op je buik, heup als rug.

De Half - Buckle draagzak is een draagzak waarbij je de heupband bevestigd met een gesp op de heupband en de schouderbanden gekruist over de rug lopen en kunt knopen Een Half - Buckle drager is een drager met een voorgevormd rugpand dat versteld kan worden in de hoogte en breedte en die je met gespen kan aantrekken en verstellen. Met een Half - Buckle drager kan je kindje zowel op je buik, rug en heup gedragen worden.

De Full - Buckle draagzak is een draagzak waarbij de heup- en schouderbanden bevestigd worden met een gesp. De meeste Full - Buckle draagzakken draag je als een rug, maar er zijn ook verschillende draagzakken afgewisseld te gebruiken, waarbij je ook de schouderbanden kunt kruizen op je rug en dan vastklikken. De meeste draagzakken zijn gemaakt van draagdoeken stof, verstelbaar in de hoogte en breedte die je met gespen kunt aantrekken en verstellen. Met deze draagzak kan je op je buik en/of rug dragen.

Op het gebied van ergonomische dragers is er erg veel keus en helaas zijn er ook dragers te te verkrijgen die niet ergonomische zijn. Het is erg belangrijk om een ergonomische drager te gebruiken voor je kindje, voor de juiste ondersteuning van de natuurlijke houding van je kindje. Een ergonomische drager is een goed alternatief ten opzichte van het dragen van je kindje in een draagdoek en zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Er zijn ergonomische dragers speciaal ontwikkeld en geschikt vanaf de geboorte maar ook voor dreumesen, peuters en kleuters.

Doordat er veel verschillende soorten draagzakken beschikbaar zijn, kan het erg lastig kan zijn om te kiezen welke drager bij jou en je kindje past. Door verschillende soorten draagzakken te passen en te ervaren tijdens een pasconsult kun je een goede keus maken.


Draagconsulent Aafke Veldman:
Je kindje ergonomisch dragen is niet moeilijk, maar het heeft wel de nodige oefening nodig voordat je de bewegingen vloeiend en met je ogen dicht kan maken. Als draagconsulent leer ik je in een ontspannen setting, op maat en naar jouw wens, je kindje veilig en ergonomisch te dragen. Ook als je al bekend bent met dragen maar tegen problemen aanloopt, dan gaan we samen kijken hoe we dit kunnen perfectioneren en oplossen.

Tijdens een draagconsult stel ik mij in dienst van de ouders en kind(eren). Ik geef ruimte voor ervaringen en verhaal van de ouder(s). Een draagconsult heeft als doel, ouders te ondersteunen in hun zoektocht naar een passend draagsysteem en/of het leren knopen van een draagdoek. Op deze manier leert de ouder om hun kindje veilig en ergonomisch te dragen. Het juiste advies op maat draagt bij aan veel en lang draagplezier!

Bezoek de site